Umbraco.Web.Models.DynamicPublishedContent
Umbraco.Web.Models.DynamicPublishedContent
Umbraco.Web.Models.DynamicPublishedContent

Mojn Sønderjylland

Dag 1: Vi krydser både Storebælt og Lillebælt med kaffestop undervejs på Fyn. Vores 750 år gamle kongeslot, Koldinghus venter med en spændende rundvisning i verdens vildeste stel, Flora Danica. Det er verdens bedst bevarede pragt-stel fra 1700-tallet og med 1.530 intakte dele. Dansesalen er forvandlet til skueplads for et udvalg af kongelige gallakjoler skabt til H.K.H. Prinsesse Benedikte i anledning af hendes 80-års fødselsdag i 2024. Vi spiser frokost i den hyggelige Madkælderen som ligger i slottets nordfløj. Det er tid til at finde Agerskov Kro som har lavet kaffe og kage til os og er klar til at tjekke os ind. 2-retters middag om aftenen.  

Dag 2: I dag skal vi på ø-tur, vi skal besøge Lillebælts perle, Aarø som er beliggende ved udmundingen af Haderslev Fjord. Vi går ombord på den lille færge og efter en kort sejltur på 8 minutter ankommer vi til Aarø og bliver mødt af Olaf som med sin traktor og vogn vil tage os med på en guidet ø-rundtur. Der bliver bl.a. stop ved Aarø Bryg, hvor vi får ølsmagning af 2 slags øl. Vi nyder et par højtbelagte smørrebrød i Havnen og der er tid til at nyde ”øjeblikket” inden vi tager færgen retur til Aarøsund, hvor bussen venter os. Vi kører nu til Tørning Mølle og får indblik i stedets 1.000-årige mølleridrift, suppleret med anekdoter og sjove historier. Kaffe og kage inden vi finder kroen hvor der er 2-retters middag om aftenen.

Dag 3: Efter morgenmaden sætter vi kurs mod Tyskland og finder Slesvig. Her skal vi på rundvisning i Dannevirke, der i århundreder var Danmarks store forsvarsværk mod syd. Skanserne blev som bekendt rømmet under krigen i 1864 og er siden forfaldet, men en af dem er nu genopbygget. I nærheden findes rester af Valdemars muren, som blev bygget på Valdemar den Stores tid i 1100-tallet. Vi spiser den medbragte madpakke, inden vi slår et slag omkring Storkebyen Bergenhusen. Byen er kendt for sine mange storkepar, så vi håber at se nogle af dem. På vejen tilbage til grænsen gør vi stop ved Fleggaard så der kan handles. Kaffen og kagen skal vi nyder på Oldemorstoft som er en gammel gård i Padborg og som i dag fortæller historien om rigets grænser og især toldvæsenets 1000-årige historie. 2-retters middag på kroen om aftenen.

Dag 4: Vi nyder kroens dejlige morgenmad og tjekker ud. Vi kører til Fyn og skal besøge det 466 års gamle slot, Egeskov. En spændende rundvisning venter os inde på slottet og her mærker vi historiens vingesus. Desuden vil får vi fortællingen om tidligere ejere og det nuværende grevepar. Vi nyder en 2-retters frokost i Brasserie Rigborg og bagefter er der tid til at nyde parken eller gå på opdagelse i de mange udstillinger. Forhåbentlig rig på gode oplevelser, er det tid til at finde Sjælland og det gør vi selvfølgelig med kaffestop undervejs.  

 
Indkvartering
Agerskov Kro er flere gange kåret som Danmarks bedste kro, så glæd dig!  Alle værelser har badeværelse samt tv, te og kaffe faciliteter og gratis WIFi.

Bestil denne tur?
Udfyld og send nedenstående, så hører De fra os.

Tak for Deres henvendelse.
De vil høre fra os snarest.

Opsamling

Greve svømmehal kl. 6.15

Roskilde station kl. 6.45

Ølby station kl. 7.15 

Afgang og pris

9.-12. juli 2024.
Pris pr. pers. i dobb. værelse kr. 5.345,-
Tillæg for eneværelse kr. 800,-

Diverse

Inkl. i prisen: bustransport, broafgift, buskaffe og rundstykke på dag 1, 3 overnatninger på Agerskov Kro inkl. halvpension, 3 x frokoster, 1 x smør selv madpakke, 3 x eftermiddagskaffe m/kage, entré og rundvisning Koldinghus, udflugt til Aarø m/traktorkørsel og guide, Tørning Mølle m/rundvisning, Dannevirke m/rundvisning, Storkebyen Bergenhusen, entré Oldemorstoft/told og Grænsemuseet, entré og rundvisning Egeskov Slot, buskaffe dag 4, rejse-leder, rejsegarantifonden.

Udover egne ture og udflugter, formidler vi også rejser med følgende samarbejdspartnere: