Umbraco.Web.Models.DynamicPublishedContent
Umbraco.Web.Models.DynamicPublishedContent
Umbraco.Web.Models.DynamicPublishedContent

Sort sol

Ophold på Agerskov kro 

 

Dag 1: Efter opsamling sætter vi kurs mod Danmarks ældste by Ribe, med kaffestop undervejs. Vores rejseleder tager os med på en spadseretur i byen hvor vi ser de charmerende bindingsværkshuse, havnen med Stormflodssøjlen og Domkir-ken, hvor der er mulighed for at gå op i kirkens tårn og nyde udsigten over by-en. Vi spiser frokost på torvet i den hyggelige restaurant, Weis Stue, som er en af Ribes ældste bygninger. Vi kører til Kammerslusen som er stedet, hvor lyst-bådene bliver sluset fra Ribe Å ud i Vadehavet. Hen på eftermiddagen er det blevet tid til at finde Agerskov Kro, hvor vi indkvarteres. 2-retters middag om aftenen.   

 

Dag 2: Vi nyder kroens skønne morgenbord, inden vi skal besøge en af de smukkeste øer i Vadehavet, Rømø. Denne lille danske Vadehavsø er et yndet turistmål – og med sin ekstremt nyde-lige natur og skønne sandstrande forstår man godt hvorfor. Øen har over 600 indbyggere og er forbundet med fastlandet med Rømø-dæmningen, som er 9,2 km lang. Vi får en lokalguide med ombord på bussen som fortæller om øens historie og seværdigheder. Vi spiser vores medbragte smør selv madpakke et passende sted i naturen. Vi kører til Agerskov Kro som venter med kaffe og lag-kage og hvor der er mulighed for en lille ”morfar”, inden vi skal sydpå til Tønder og opleve Sort Sol – en unik og magisk naturoplevelse. Vores naturguide deler ud af sin store viden, alt imens vi ser hvordan stærene ”danser” og hele tiden danner nye formationer over marsken ved solnedgangstid, efter en lang dag med fødesøgning. Sort Sol opstår, når hundredtusindvis af stære samles over tagrørszonerne for at gå til ro vel vidende, at det kan blive en kamp på liv og død, når sultne rovfugle går til angreb. Når vi har ”lagt stærene i seng”, kører vi tilbage til kroen som venter med 2-retters middag.  

 

Dag 3: I dag venter os en stærk oplevelse når vi se- og opleve de originale bygninger i en af Europas bedst bevarede fangelejr – Frøslevlejren. Frøslevlejren blev byg-get som tysk interneringslejr i 1944 under besættelsen af Danmark. Her sad flere tusinde danskere indespærret hos det tyske sikkerhedspoliti. På trods af, at Frøslevlejren oprindeligt blev bygget for at undgå deportationer til kz-lejre i Tyskland, blev ca. 1.600 Frøslevfanger, stik imod alle aftaler, alligevel sendt vi-dere til kz-lejrenes rædsler. Andre forblev fanger i lejren i Danmark. Vi hører et foredrag om lejren i årene 1944-45 og ser billeder, samt genstande fra tiden.  Tid på egen hånd til at se nærmere på de forskellige udstillinger, besøge en tid-ligere fangebarak eller se den eneste helt originalt udstyret Hvide Bus i verden. Vi forlader lejren og spiser frokost på den hyggelige Bov Kro, inden vi finder en grænsebutik hvor vi kan handle lidt godt med hjem. Før vi når den danske grænse ligger den gamle Kobbermølle anlagt af Christian 4. Vi gør et kort stop, inden vi kører tilbage til Danmark og kroen. Her venter os en musikalsk aften til middagen.  

 

Dag 4: Vi siger tak for denne gang til Agerskov Kro og skal nu ud på et historisk indu-strieventyr, Universe på Als. Her får vi en guidet tur rundt i hele parken, som vil være krydret med interessant baggrundsinformation og små sjove anekdoter. Vi kommer ind i det fascinerende museum, der fortæller om Danfoss og Mads Clausen. Herefter går vi på opdagelse i den store Virtual Reality udstilling i Cu-mulus-bygningen. Efter et spændende besøg venter spisestedet Hos Risa med frokost som vi nyder, inden vi skal med færgen til Fyn og videre mod Sjælland. 

 

Agerskov kro 

Den hyggelige Kro ligger i Sønderjylland, i landsbyen Agerskov, og stammer tilbage fra 1700-tallet. Der er gratis WiFi, og der serveres danske retter. Værelserne har alle badeværelse samt fladskærms tv. Samtlige værelser har te- og kaffe faciliteter.  

Interesseret i denne tur?
Udfyld og send nedenstående, så hører De fra os.

Tak for Deres henvendelse.
De vil høre fra os snarest.

Opsamling

Greve svømmehal kl. 6.30 

Roskilde station kl. 7.00 

Ølby station kl. 7.30 

Afgang og pris

27.-30. september 2021 

 

Pris pr. person i 

· delt dobb.værelse kr. 4.735,- 

· eneværelse kr. 5.335,-

Diverse

Inkl. i prisen: Bustransport, broafgift, buskaffe m/rundstykke på udturen, 3 overnatninger på Agerskov Kro, 3 x middag, 3 x frokost, 1 x smør selv madpakke, Sort sol arrangement med naturguide, Rømø med lokalguide, kaffe og lagkage efter Rømø, entré og foredrag i Frøslevlejren, musikaften sidste aften, en-tré og rundvisning i Universe, færge, rejseleder, Rejsegarantifonden.

 

OBS! Husk at kontakte dit forsikringsselskab vedrørende afbestillings -og rejseforsikring.  

 

Husk pas! 

 

Til Sort Sol arrangement – medbring gerne vind- og vandtæt tøj og praktisk fodtøj.  

Udover egne ture og udflugter, formidler vi også rejser med følgende samarbejdspartnere: