Sønderjylland,
Rømø og Årø

Dag 1: Vi krydser både Storebælt og Lillebælt med kaffestop på Fyn. Vi fortsætter vestpå og skjult under de vestjyske sandbanker ligger museet Tirpitz. Museet vi skal besøge, blev indviet i sommeren 2017 og er en portal til den jyske vestkysts skatkiste af skjulte historier. Der er tale om en attraktion i verdensklasse midt i det fantastiske vestjyske kystlandskab. Vi får et foredrag i bussen inden vi på egen hånd går ind og fordyber os i museets 4 udstillinger. Frokost platte i Tirpitz inden det er blevet tid til at finde Agerskov Kro hvor vi indkvarteres. Middag på kroen om aftenen.

 

Dag 2: Efter et dejligt morgenbord skal vi besøge den hyggelige by Haderslev som rummer mange spændende fortællinger om fortid og nutid. Den gamle bydel med Domkirken og Torvet i centrum er - på trods af voldsomme brande i 1627 og 1759 velbevaret og rummer huse fra 1500-tallet. Vi skal først ombord på dambåden som sejler os ud i naturen i Sønderjyllands største dam. Vi gør stop undervejs ved Bergs Plads og går ind i dyrehaven og ser Sophie’s kilde. Frokosten nyder vi på Hotel Norden som ligger smukt ned til dammen. Vores guide tager os med på byrundtur og der bliver tid på egen hånd til at se mere til denne absolut hyggelige by. Middag på kroen.

 

Dag 3: Vi nyder morgenmaden inden vi kører til Aarøsund Havn. Her skal vi med den lille færge til Aarø, blot 8 min. sejlads fra fastlandet. Aarø har været Tysklands nordligste ø, og i tiden fra 1864 til 1920 blev der drevet en del smugleri mellem Årø og Danmark. Men i dag ånder alt idyl på Lillebæltsøen med gamle smukke slægtsgårde, dyrket land og megen natur. Ved ankomst bliver vi modtaget af værtinden som byder os velkommen. Vi får til frokost ”en bid af Aarø”, hvorefter vi skal på bustur rundt på øen. Der vil være stop på Aarø Vingård som byder på et glas vin. Vi får kaffe og lagkage på Brummers gaard, inden vi forlader Lillebælts perle med dens historie og sejler tilbage til fastlandet og Agerskov kro. Middag på kroen.

 

Dag 4: Ved morgenmaden i dag smører vi os en madpakke som vi får brug for senere, når vi besøger Rømø – en dansk vadehavsø ca. 10 km ude i Nordsøen og som er forbundet med fastlandet med Rømødæmningen. Vi får vores lokal guide ombord og krydser dæmningen. Vi kører en rundtur på Nordøen og gør stop ved den smukke Rømø kirke. Vi spiser vores medbragte madpakke på Naturcenter Tønnisgård. Vi forsætter til Lakolt ved Vesterhavet og slutter dagen på Rømø af med kaffe og kage på Hattesgaard. Middag på kroen med musik aften 

 

Dag 5: Ikke nemt at skulle rejse sig fra dette dejlige morgenbord, men vi siger tak til Agerskov Kro for denne gang og begiver os mod Harndrup på Fyn, hvor vi skal besøge det gamle Humlemagasin. Vi starter med en introduktion til Humlemagasinet og en fortælling om den aktuelle historiske udstilling som i 2019 er, ”Frederik VII og Grevinde Danner”. Vi kan opleve det historiske dukkemuseum, Sigfred Pedersen Museet, Humlemuseet, samt en have på 10 tdr. land med forskellige temahaver. Bl.a. Danmarks største humlehave, Fynsk æblehave, Engelsk Rosenhave, Agavehave, Ewaldhøjen, prinsesse Marie haven, Den forsænkede have, Dr. Ingrid haven, samt driv og lysthuse. 

 

Vi forlader de smukke haver og kører til Vissenbjerg Storkro hvor vi spiser en god frokost buffet. Herefter en lille køretur til Nyborg, hvor vi får vi glæden af, at få ”Gulle” ombord på bussen, som vil fortælle om Nyborg og omegn på sin egen charmerende måde. Vi slutter rundturen af med kaffe og lagkage på Gulles hotel ved åen i Nyborg. 

Interesseret i denne tur?
Udfyld og send nedenstående, så hører De fra os.

Tak for Deres henvendelse.
De vil høre fra os snarest.

Opsamling

Greve svømmehal kl. 6.30 

Roskilde station kl. 7.00

Ølby station kl. 7.30

 

Afgang og pris

Mandag d. 24.-28. juni 2019

Pris pr. pers. i
· dobbeltværelse kr. 5.595,-
· eneværelse kr. 6.395,-

Afbestillingsforsikring kr. 335,-

Diverse

Inkl. i prisen: Bustransport, broafgift, buskaffe m/rundstykke på udturen, 4 overnatninger på Agerskov Kro, 4 x morgenmad, 1 x smør selv madpakke, 4 x frokost, 4 x 2-retters middag, Tirpitz museet, sejltur/byrundtur Haderslev, Alrø, lokal guide på Rømø, kaffe og kage på Hattesgaard, Musikaften på kroen, Humlemagasinet, busrundtur i Nyborg og kaffe og lagkage hos Gulle, rejseleder, rejsegarantifonden.

Den hyggelige Kro ligger i Sønderjylland, i landsbyen Agerskov, og stammer tilbage fra 1700-tallet. Der er gratis WiFi, og der serveres danske retter. Værelserne har alle badeværelse samt fladskærms tv. Samtlige værelser har te- og kaffe faciliteter.

Udover egne ture og udflugter, formidler vi også rejser med følgende samarbejdspartnere: