Smukke Sønderjylland og Mandø

Dag 1: Fra Sjælland går turen via Storebæltsbroen til Fyn hvor vi gør et kaffestop. Herfra videre til Jylland hvor vi besøger Sønderjyllands højeste punkt, Skamlingsbanken. Her nyder vi den smukke udsigt over Lillebælt og de omgivende landskaber. Vi finder Den Gamle Grænsekro hvor vi spiser frokost i et af de nostalgiske lokaler. Efter frokost på kroen, besøger vi Folkehjem i Aabenraa og kommer på ”en lille rejse” i den særlige sønderjyske historie. Vi får fortællingen om hertugdømmerne, de slesvigske krige som sluttede med nederlaget ved Dybbøl, den tyske periode og til genforeningen med Danmark. Rundvisningen på Folkehjem vil gå gennem flere mindestuer omkring genforeningen. Vi nyder kaffe og kage inden vi finder Agerskov Kro. Middag på kroen om aftenen.

 

Dag 2: Vi nyder kroens dejlige morgenmad og sætter kurs sydpå til Sønderborg Slot, som rummer næsten 800 års dramatisk historie om Sønderjylland og Slesvig. De mange rum byder på moderne udstillinger om Sønderjyllands og grænselandets omskiftelige historie, den danske kong Chr. II’s fangenskab på slottet, det danske nederlag i 1864 og de mange danskes deltagelse i 1. Verdenskrig på tysk side inden Genforeningen i 1920. Der bliver tid på egen hånd i hyggelige Sønderborg til at nyde den medbragte madpakke eller til at nyde en frokost på en af byens cafeer. Så skal vi højt til vejrs på Hotel Alsik hvor vi kan nyde den enestående udsigt over Sønderborg og et af de smukkeste fjordlandskaber i Danmark. Vi får en kop kaffe og kage i Loungen inden vi kører til Gråsten Slot som er kongefamiliens sommerresidens. Vi gør stop til en lille spadser tur i Slotshaven. Nu er vi tæt ved den Tyske grænse og holder derfor ind ved Fleggaard hvor der kan shoppes. Tilbage på kroen hvor der er middag.

 

Dag 3: Vi tjekker ud af hotellet efter morgenmaden og begiver os vestpå til Vester Vedsted ved Ribe. Vi tager med traktorbussen til Mandø – og en unik oplevelse i Vadehavet venter os! 
Vi får en guidet gåtur i Mandø by hvor der fortælles om Mandø´s historie gennem tiden. Vi skal spise frokosten på den gamle kro, inden det er blevet tid til at stige på traktorbussen igen og tage tilbage til fastlandet. Herfra videre til Fyn og Sjælland efter et par dejlige dage i det Sønderjyske…  

Interesseret i denne tur?
Udfyld og send nedenstående, så hører De fra os.

Tak for Deres henvendelse.
De vil høre fra os snarest.

Opsamling

Greve svømmehal kl. 6.30

Roskilde station kl. 7.00

Ølby station kl. 7.30

Afgang og pris

Onsdag d. 16.-18. september 

Onsdag d. 23.-25. september

 

Pris pr. pers. i dobbeltværelse kr. 3.295,-

 

Tillæg for eneværelse kr. 400,- 

Afbestillingsforsikring kr. 198,- 

Diverse

Inkl. i prisen: Bustransport, broafgift, buskaffe m/rundstykke på udturen, 2 overnatninger på Agerskov Kro, 2 x morgenmad, 2 x frokost, 1 x smør selv frokost, 2 x 2 retters middag på kroen, Skamlingsbanken, Folkehjem med rundvisning, kaffe og kage, Sønderborg Slot, Alsik med kaffe og kage, Gråsten Slotshave, Mandø med traktorbussen tur/retur, byrundtur og frokost, Rejsegarantifonden.

 

Agerskov Kro ligger midt i Sønder-jylland i byen Agerskov. Kroen har i mange år været anset som en af landets bedste. Serviceniveauet og maden er i top hos ægteparret Bodil og Peter Otte der i nu 30 år har drevet kroen. Alle værelser er indrettet med bl.a. bad/toilet, TV, hårtørrer og gratis Wi-Fi. 

 

 

Udover egne ture og udflugter, formidler vi også rejser med følgende samarbejdspartnere: