Skagen – toppen af Danmark

Dag 1: Vi krydser både Storebælt og Lillebælt med kaffestop på Fyn. Videre til Jylland stopper vi i Vejle ved Fjordenhus, som er Olafur Eliassons nye ikoniske bygning (Kirk Kapital) på Vejles havnefront. Her er mulighed for at gå ind mellem de 4 sammenhængende cylindre, der med en højde på 28 meter rejser sig op af vandet og skaber en forbindelse mellem Vejle Fjord og Vejle centrum. Der bliver et lille ophold på egen hånd til at besigtige denne særprægede bygning. Vi forsætter nordpå til Randers, hvor vi nyder frokosten i den hyggelige Café Jens Otto. Det er blevet tid til at finde vores hotel i Skagen og indkvarteres. 2 retters middag på hotellet. 

 

Dag 2: Vi nyder morgenmaden og omgivelserne omkring hotellet, inden vi skal ud og køre med traktorbussen Sandormen helt ud på Grenen, Danmarks spids hvor Kattegat og Skagerrak mødes i en brusende svingom. Vi spiser smørrebrød på Bodilles kro, hvorefter vi spadsere over til Skagens Museum som blev stiftet af de tre af mest berømte Skagensmalere, Michael Ancher, P.S. Krøyer og Laurits Tuxen. Skagensmalerne blev tiltrukket af det særlige lys i Skagen, og fiskermiljøet. Deres foretrukne motiver var fiskernes arbejde, de små fiskerhjem. Tid på egen hånd til at fordybe sig på museet eller til at slentre en tur gennem de små hyggelige sidegader og se ægte skagensgule bygninger med de karakteristiske hvide kanter. 2 retters middag på hotellet

 

Dag 3: Fridag på egen hånd i Skagen eller tag med på en heldagsudflugt til Nordjyllands solskinsø - Læsø. (tilkøb kr. 485,-) 

Vi sejler ca. 1,5 time fra Frederikshavn til Læsø. Ved Vesterø Havn møder vi vores lokalguide som stiger ombord på bussen. Her får vi en rundtur på øen og fortælling om det som Læsø er kendt for, bl.a. sine unikke tangtage, saltsyderi og lokale smagsoplevelser. Vi slutter rundturen i Østerby, hvor Læsø Spisehus venter med god frokost. Tid til at nyde maden og de mange indtryk fra Læsø – en lille ø perle i Kattegat. 2 retters middag på hotellet 

 

Dag 4: Efter morgenmaden køre vi lidt syd for Skagen, nærmere Bindslev ved Uggerby Å hvor vi skal finde det gamle Elværk og få den lille historie fra ægteparret som bor i den gamle bestyrerbolig. Ved åen ligger en af Nordeuropas smukkeste og bedste fisketrapper som har et rigt fiskevand med både laks og ørreder. Trappen blev bygget i 1976 af kampesten og er til gavn for de mange fisk. Efter vi har nydt åens lyde og den friske luft, så skal vi ikke køre så langt før vi får øje på Lykkegård i Tversted, hvor marskandiserne Mads Ejlersen og Jens Guldsmed-Thomsen slår dørene op til nye og gamle herligheder. Siden 2011 har de været en del af DR1-serien Skattejægerne og har stor succes. Mulighed for at handle og måske gøre et godt køb inden frokosten venter på hotel Strandlyst syd for Hirtshals. På vejen tilbage gør vi stop ved Den tilsandede Sct. Laurentii Kirke. 2 Retters middag på hotellet.

 

Dag 5: Vi tjekker ud og sætter kurs sydover hvor vi lægger vejen forbi Råbjerg Mile som er Danmarks største vandreklit. Vi undgår ikke sand i skoene efter en tur i milen, men til gengæld vil vi blive mødt af et syn, vi ikke finder andre steder i naturskønne Danmark. Frokost venter på Hvidsten Kro der med sin historiske og hyggelige atmosfære sætter et godt punktum for Toppen af Danmark. 

Interesseret i denne tur?
Udfyld og send nedenstående, så hører De fra os.

Tak for Deres henvendelse.
De vil høre fra os snarest.

Opsamling

Greve svømmehal kl. 6.30 

Roskilde station kl. 7.00

Ølby station kl. 7.30 

Afgang og pris

Mandag d. 15.-19. juni 2020 

Søndag d. 9.-13. august 2020 

Pris pr. pers. i 

· dobbeltværelse kr. 5.495,-

· eneværelse kr. 6.495,- 

Afbestillingsforsikring kr. 340,-

Tillæg for Læsø kr. 485,- 

Diverse

Inkl. i prisen: Bustransport, broafgift, buskaffe m/rundstykke på udturen, 4 x overnatninger på Hotel Skagen, 4 x morgenmad, 5 x frokost, 4 x 2 retters middag, Fjordenhus, Sandormen, Entré Skagens Museum, Bindslev Elværk og fisketrappen, Lykkegård Thested, Den Tilsandede Kirke, Råbjerg mile, Rejseleder, Rejsegarantifonden.

Hotel Skagen er nyt og er beliggende midt i centrum og i hjertet af Skagen. Værelserne er uensartet, alle med bad og toilet, kaffe/the sæt med elkedel.

Udover egne ture og udflugter, formidler vi også rejser med følgende samarbejdspartnere: