Umbraco.Web.Models.DynamicPublishedContent
Umbraco.Web.Models.DynamicPublishedContent
Umbraco.Web.Models.DynamicPublishedContent

Jylland mod øst

Ophold på Odder Parkhotel 
 
Dag 1: Vi sætter kursen mod Storebæltsbroen og holder en kaffepause m/rundstykke i Knudsho-ved. Vi kører over Fyn og videre til Jylland hvor vi gør stop ved Fjordenhus. Det er Olafur Eliassons ikoniske bygning på Vejles havnefront og hovedsæde for Kirk Kapi-tal A/S. Bygningen er den verdenskendte kunstners første bygningsværk og allerede et kendt vartegn for Vejle. Så venter der os en fængslende oplevelse i Horsens statsfængsel som blev indviet i 1853. Det stod som det fysiske bevis for regeringens og kongens pro-gressive tanker. Og der var ikke blevet sparet på noget. Hverken penge, energi eller gode intentioner. Det nybyggede fængsel var med rette statens og byens stolthed. Vi får en guidet rundvisning og spiser smørrebrød i arresten, inden vi bliver ”løsladt” igen. Sidst på dagen ankommer vi til Odder Parkhotel, hvor vi bliver indkvarteret og får efter-middagskaffe. 2- retters middag om aftenen. 
 
Dag 2: I dag skal vi til ”Smilets by” Aarhus og kører af den smukke vej ved Marselisborg skov/slot og langs vandet til Musikhuset i centrum. Her tager vores rejseleder os med på en hyggelig byrundtur i gågaderne, og forbi den smukke Domkirke mm. Vi nyder en dejlig frokost i den lille hyggelige franske restaurant, Olive. ”Den Gamle By” skal selvfølgelig opleves og det skal vi efter frokosten. Besøget i ”Den Gamle By” er på egen hånd, så gå tilbage i tiden og start turen i din egen eller dine forældres tid i en bydel med gader, lej-ligheder, butikker, baggårde og værksteder fra 1970'erne. Mulighed for at nyde sig en kop kaffe i en af de små cafeer inden vi hen på eftermiddagen mødes ved bussen og kø-res til vores hotel. 2-retters middag om aftenen.   
 
Dag 3: Vi kører til Hou. Her sejler vi med færgen til Samsø, sejlturen tager ca. 60 min. Når vi kommer i land på Samsø, står den lokale guide klar til at stige på bussen, under køretu-ren vil guiden fortælle  om øen og dens historie. Midt på dagen gør vi holdt ved Restau-rant Dokken i Ballen, her skal vi nyde en god frokostbuffet. Efter frokosten fortsætter rundturen på øen, på øen ligger en perlerække af hyggelige landsbyer med hvert sit sær-præg og charme. Vi kommer naturligvis til Nordby, en rigtig hyggelig lille by med sine små, snørklede gader, charmerende gamle huse og bedårende gadekær. Ballebjerg er med sine 64 meter Samsøs højeste punkt. På stedet ligger det lille (omkring 5 meter hø-je) ”Ballebjerg Tårn”, som blev opført i 1920.  
Samsø er et sandt eldorado, hvad grøntsager angår. Det skyldes øens milde klima, den fine landbrugsjord samt avlernes høje kvalitetskrav. Udover kartofler avles der en del andre grøntsager og ikke mindst bær (primært jordbær og solbær) på øen. Samsø har faktisk fået sit eget prædikat som Danmarks Køkkenhave. Vi sejler retur til fastlandet sidst på eftermiddagen og nyder kaffen og kagen ombord. 2-retters middag om aftenen 
 
Dag 4: En spændende dag venter os i Ree Park Safari, hvor vi ved ankomst til dyreparken star-ter med at stige ombord på Damptoget Amerika Expressen som tager os på en rejse tilbage i tiden, hvor vi følger skinnerne over prærien. Undervejs fortæller guiden os om de nordamerikanske dyr, som vi kommer helt tæt på under turen, bl.a. ulve, bjørne og bisoner. Togturen varer ca. 20 min, herefter vil der være tid til på egen hånd til at gå rundt i parken og se nærmere på de imponerende dyr her findes. Vi forlader parken og sætter kurs mod Ebeltoft by, hvor vi nyder frokosten på ”Den skæve Kro” som er en af byens ældste bygninger. Herfra går vi ombord på Fregatten Jylland og kommer helt tæt på historien … Nyd duften af tjære, sæt dig i kongens salon og hold dig for ørerne når kanonen skydes af, oplev historien blive skyllet ind over dig, når den engagerede guide fortæller gribende beretninger. På vej hjem kører vi over Mols bjerge med kort kaffe-stop ved Kalø Slotsruin der ligger på en naturlig høj omringet af et smukt kystlandskab med udsigt over havet. 2-retters middag om aftenen. 
 
Dag 5: Efter morgenmaden pakker vi bussen, og forlader vores hotel og kører til Silkeborg, hvor vi stiger ombord på én af Hjejlebådene. Læn dig blot tilbage og nyd den dejlige sejltur via Remstrup Å, ud i Brassø hvor der er kig til Sindbjerg og Stoubjerg. Derefter videre igennem den smukke Sejs-snævring og ud i Borresø for til sidst at passere Svejbæk-snævringen, inden båden sejler ud i Julsø med kurs mod Himmelbjerget. Vi står af ved Himmelbjerget, hvor bussen venter os. Frokosten nyder vi i vandkanten af Skanderborg sø på restaurant Sølyst, som ligger så smukt til skov og sø. Vi kører hjemover Fyn og Storebæltsbroen med kaffepause undervejs. 
 
Odder Parkhotel 
Montra Odder Parkhotel er et 4-stjernet hotel placeret centralt i smukke omgivelser i Odder nær Aarhus. Væ-relserne er velindrettede med eget badeværelse, tv med danske og internationale kanaler og gratis internetad-gang.  

Interesseret i denne tur?
Udfyld og send nedenstående, så hører De fra os.

Tak for Deres henvendelse.
De vil høre fra os snarest.

Opsamling

Greve svømmehal kl. 7.00 

Roskilde station kl. 7.30 

Ølby station kl. 8.00 

Afgang og pris

5.-9. juli 2021 

 

Pris pr. person i 

· delt dobb.værelse kr. 5.995,- 

· eneværelse kr. 6.695,- 

Diverse

Inkl. i prisen: Bustransport i 4 stjernet bus, broafgift, buskaffe m/rundstykke på udturen, ophold på Montra Odder Parkhotel med halvpension, 5 x frokost, Eftermid-dagskaffe og kage ved ankomst på hotellet dag 1, Entré og rundvisning i Fængslet, Guidet byrundtur i Aarhus, Entré ”Den Gamle By”, Færge Samsø, lokal guide Samsø, Kaffe og kage på færgen, Entré Ree Park Safari, tur med Damptoget i parken, Rundvisning Fregatten Ebeltoft, sejltur til Himmelbjerget, rejseleder, Rejsegarantifonden. 

 

OBS! Husk at kontakte dit forsikringsselskab vedrørende afbestillings -og rejseforsikring.  

Udover egne ture og udflugter, formidler vi også rejser med følgende samarbejdspartnere: