Umbraco.Web.Models.DynamicPublishedContent
Umbraco.Web.Models.DynamicPublishedContent
Umbraco.Web.Models.DynamicPublishedContent

Fyn skal det være

Ophold på Faaborg Færgegaarden

 

Dag 1: Efter opsamling sætter vi straks kurs mod Storebæltsbroen og Fyn. Undervejs et lille kaffestop. Vi finder Kaleko Mølle, Danmarks ældste vandmølle med rødder tilbage til 1600-tallet, som er beliggende øst for Faaborg i det skønne og bakke-de sydfynske landskab. Den sidste møller boede på møllen indtil 1912. Møllen har været åben for gæster de seneste 100 år og har begejstret besøgende sin helt særlige stemning. Vi får en rundvisning af lokal guiden. Frokosten venter os ved ”Det Hvide Pakhus” på havnen i Faaborg hvor vi skal nyde deres gode smør-rebrød. Nu skal vi ”bag tremmer” i Faaborg Arrest og her kommer vi helt tæt på både historie og nutid i et dansk arresthus. I den gamle Retssal vil vores rundvi-ser fortælle om livet på godt og ondt bag tremmer og vi bliver klogere på, hvor-når spærrer vi folk inde? Hvad er retfærdighed? Nogle af disse tanker melder sig på turen i fangegården, cellerne og retssalen. Det er blevet tid til at finde Hotel Faaborg Færgegård og tjekke ind. 2-retters middag om aftenen.  

 

Dag 2: Et spændende besøg venter os på Hørvævsmuseet – en fabrik i live. På museet, der ligger på Krengerup Gods, væves der på 100 år gamle maskinvæve. Her fremstilles damaskduge, servietter, olmerdug, viskestykker og meget andet ef-ter de gamle mønstre. Vi får en rundvisning, hvor der bl.a fortælles om vævnin-gens historie, som er illustreret med den store samling af væve fra oldtid til computerstyring. Tid til at se udstillingerne og museumsbutikken. I gåafstand ligger Skoda museet som er det eneste museum i verden, der er tilegnet Skoda, bortset fra fabrikkens eget museum i Tjekkiet. Her er i alt omkring 35 biler fra 1937 og 1994. Absolut et besøg værd. Vi forlader Krengerup Gods og kører til Broby for at opleve en gennemført have – ”De japanske haver”. Vi starter med en japansk frokost som serveres efter japanske traditioner, inden vi skal høre historien og ideen til haverne. Herefter tid på egen hånd til at nyde og mærke roen i den smukke have.  2-retters middag om aftenen 

 

Dag 3: Vi tjekker ud af hotellet og kører til den lille halvø Helnæs som byder på et me-get varieret landskab. Det første syn, vi møder når vi kommer over dæmningen, er et imponerende landskab med en kæmpe vold. Volden er Helnæs ås, som er en bakke skabt af grus og sten under istiden. Her får vi en af de lokale på bus-sen som vi tage os med rundt og dele ud af sin viden om Helnæs. Det er blevet tid til at finde Sjælland igen, men inden da skal vi nyde en dejlig frokost på Bro-byværk Kro.     

 

Hotel Faaborg Færgegaarden 

Hotel Faaborg Færgegaarden ligger ved siden af Faa-borg Havn.Faaborgs charmerende gamle huse og brostensbelagte gader ligger kun 50 m herfra. Alle værelser har tv og et lille privat badeværelse, gratis internetadgang. Restauranten på Hotel Færgegaar-den har en terrasse med udsigt over Faaborg Fjord 

Interesseret i denne tur?
Udfyld og send nedenstående, så hører De fra os.

Tak for Deres henvendelse.
De vil høre fra os snarest.

Opsamling

Greve Svømmehal kl. 7.00

Roskilde Station kl. 7.30

Ølby Station kl. 8.00

Afgang og pris

23.-25. august 2021 

 

Pris pr. person i 

· dobbeltværelse kr. 3.395,- 

· eneværelse kr. 4.195,- 

Diverse

Inkl. i pris: Bustransport i 4* bus, broafgift, buskaffe m/rundstykke, ophold på Hotel Faaborg Færgegaarden med halvpension, 3 x frokost, Rundvisning på Kale-ko Mølle, Foredrag i Faaborg Arresthus, Rundvisning i Hørvævsmuseet, entré til Skoda museet, Entrè, foredrag og frokost i ”De japanske haver”, Helnæs med lokal guide, rejsegarantifonden.  

 

OBS! Husk at kontakte dit forsikringsselskab vedrørende afbestillings -og rejseforsikring.  

Udover egne ture og udflugter, formidler vi også rejser med følgende samarbejdspartnere: