Umbraco.Web.Models.DynamicPublishedContent
Umbraco.Web.Models.DynamicPublishedContent
Umbraco.Web.Models.DynamicPublishedContent

Bornholm – Danmarks skønneste ferieø

”Klippeøen”, Østersøens perle” eller ”Solskinsøen” - kært barn har mange navne. Øen - der ligger helt for sig selv et godt stykke fra moderlandet og ulig resten af Danmark har klipper - rummer småbidder af Skandinaviens mangeartede natur. Her høres havets brusen, man føler suget i maven ved kanten af de stejle klipper og fascineres af øens kultur og historie. Vi skal bo på det populære Strandhotel Balka Søbad, som ligger ned til den kridhvide, smukke sandstrand på det sydlige Bornholm. 

 

Dag 1: Vi kører fra Sjælland, over Øresundsbroen, gennem Skåne til Ystad og med fær-gen til Bornholm. Under overfarten serveres smørrebrød. Ved ankomsten til Rønne stiger vores lokale guide på bussen, som efter en kort rundtur i Rønne kører østpå med første stop ved Slau's stene, en spændende stenpark udført af Hans Schouw Andersen, hvor man både møder H.C. Andersen´s eventyr, de nordiske guder og Bornholms ”underjordiske”. Vi besøger også en af de 4 born-holmske rundkirker, Nylars rundkirke, hvor guiden fortæller om rundkirkerne på Bornholm. Turen går videre gennem Åkirkeby ud til østkysten og Balka strand hvor vi indkvarteres på Balka Søbad. Middag om aftenen.  

 

Dag 2: I dag kører vi hele vejen op ad kystvejen gennem Nexø og Svaneke forbi Gud-hjem og videre nordpå til Skandinaviens største borgruin, Hammershus. Her vil vores guide fortælle om Hammershus` omtumlede historie og der vil, for de af gæsterne som ønsker det, blive tid til at gå helt op på borgen, hvorfra der er en fantastisk udsigt. Efter besøget kører vi til Hammerhavn, Opalsøen og Ham-mersø før vi igen kører sydpå gennem Sandvig, Allinge og Tejn ned til Born-holms Kunstmuseum og Helligdomsklipperne. Der bliver tid til at gå ned til Helligdomsklipperne med 20 meter høje og forrev-ne klipper, kløfter og grotter helt ud til vandet, før vi fortsætter ned til Dan-marks eneste bjergby Gudhjem. Her er der et hyggeligt by- og havnemiljø og der bliver tid til både at gå rundt i byen og at spise frokost – måske den berøm-te ”Sol over Gudhjem” på røgeriet? Herefter går turen tilbage sydpå med tid til besøg i Aarsdale mølle før vi ankommer til vores hotel. Middag om aftenen  

 

Dag 3: Danmark har i alt 7 rundkirker fra middelalderen, deraf 4 på Bornholm og i dag skal vi besøge Østerlars Rundkirke, den største og formentlig den ældste af dem alle. Den ligger på en høj lidt nord for Østerlars. Rundkirkerne blev bygget pri-mært som kirker men også som små fæstninger. Guiden fortæller mere om rundkirkerne og der bliver tid til også at besøge Sæberiet, som ligger i en smuk gammel gård lige ved siden af kirken. Vi forsætter til Svaneke, hvor guiden på en lille gåtur fortæller om og viser byen frem. I dag er der torvedag med spæn-dende boder på byens torv og der bliver der tid til at besøge byens butikker på egen hånd. Vi spiser en let frokost på restaurant Bryghuset på torvet. Nu kører vi helt ned til sydspidsen af Bornholm til Dueodde. Stranden her er meget po-pulær og besøges af tusindvis af turister hvert år. Vi besøger også den lille hyg-gelige by, Snogebæk, før vi kommer tilbage til hotellet. Middag om aftenen. 

 

Dag 4: Vi kører igen nord på til Tejn, videre til Vang, som ligger helt nede ved havet mellem stejle klipper. Vi besøger Ringe Bakke granitbruddene, kører en meget smuk tur helt nede langs havet til Hellig Peder og Teglkås før vi kommer til Has-le, hvor vi aflægger besøg i det gamle museumsrøgeri. Her vil guiden fortælle om røgningens ædle kunst. Vi kører videre til Bornholms største granitbrud, Stubbeløkken. Efter besøget her kører vi ind midt på øen, hvor vi skal besøge øens højeste punkt, Rytterknægten. Vi spiser en let frokost på den hyggelige Skovpavillon, Bolsterbjerg og kører herefter over i Bisonskoven, hvor vi forhå-bentlig får de store dyr at se, og hvor vi kan servere en kop buskaffe før vi via Nexø kører tilbage til hotellet. Middag om aftenen  

 

Dag 5: Vi tager afsked med hotellet, og kører først til Ekkodalen og videre op til Kræm-merhuset. Her finder vi Bornholms smukkeste have, og der er også en butik med spændende brugskunst. Vi kører nordpå igen, op til Troldeskoven, som vi vil kigge ind i. Efter besøget i Troldeskoven er det tid at komme til Rønne. I Røn-ne spiser vi en let frokost og guiden vil tilbyde en gåtur gennem en del af Røn-nes gamle bydel med de smukke gamle bindingsværkshuse. Der bliver tid til at udforske Rønne på egen hånd, før vi kører ned til færgen og begynder hjemtu-ren efter en forhåbentlig indholdsrig tur på solskinsøen. Der serveres frikadeller og kartoffelsalat ombord.  

 

Strandhotel Balka Søbad  

Strandhotel Balka Søbad er beliggende på en stor natur-grund i skønne omgivelser med strand og fyrretræer. I gåafstand til det hyggelige fiskerleje Snogebæk, med små specialforretninger og cafeer. Alle værelser har bad og toilet, fri WI-FI, køleskab tv og hårtørrer. Terrasse eller balkon med havemøbler.  

Interesseret i denne tur?
Udfyld og send nedenstående, så hører De fra os.

Tak for Deres henvendelse.
De vil høre fra os snarest.

Opsamling

Roskilde station kl. 7.00 

Ølby station kl. 7.30 

Greve svømmehal kl. 8.00 

Afgang og pris

2.-6. september 2021 

 

Pris pr. person i 

· delt dobb.værelse kr. 4.695,- 

· eneværelse kr. 5.795,-

Diverse

Inkl. i prisen: Bustransport i 4 stjernet bus, broafgift, færge tur/retur, ophold på Strand-hotel Balka Søbad med halvpension bestående af 3 retters menu eller buf-fet, lokalguide alle dage, 4 x frokoster, 1 x let middagsret på færgen hjem, Rejsegarantifonden.

 

OBS! Husk at kontakte dit forsikringsselskab vedrørende afbestillings -og rejseforsikring.  

Udover egne ture og udflugter, formidler vi også rejser med følgende samarbejdspartnere: