Umbraco.Web.Models.DynamicPublishedContent
Umbraco.Web.Models.DynamicPublishedContent
Umbraco.Web.Models.DynamicPublishedContent

Bornholm – Danmarks dejlige ferieø

”Klippeøen”, Østersøens perle” eller ”Solskinsøen” - kært barn har mange navne. Øen - der ligger helt for sig selv et godt stykke fra moderlandet og ulig resten af Danmark har klipper - rummer småbidder af Skandinaviens mangeartede natur. Her høres havets brusen, man føler suget i maven ved kanten af de stejle klipper og fascineres af øens kultur og historie.
Vi skal bo på det populære Strandhotel Balka Søbad, som ligger ned til den kridhvide, smukke sandstrand på det sydlige Bornholm.

Dag 1: Vi kører fra Sjælland, over Øresundsbroen, gennem Skåne til Ystad og med færgen til Bornholm. Under overfarten serveres smørrebrød med en drik. Ved ankomsten til Rønne stiger vores lokale guide på bussen, som efter en kort rundtur i Rønne kører østpå med første stop ved Slau’s stene, en spændende stenpark udført af Hans Schouw Andersen, hvor man både møder H.C. Andersen´s eventyr, de nordiske guder og Bornholms ”underjordiske”. Vi besøger også en af de 4 bornholmske rundkirker, Nylars rundkirke, hvor guiden fortæller om rundkirkerne på Bornholm. Turen går videre gennem Åkirkeby ud til østkysten hvor vi laver et lille kaffestop ved Due Odde med det fine, fine hvide sand. Vi finder hotel Balka Søbad hvor vi indkvarteres. Middag om aftenen.

 

Dag 2: Efter morgenmaden kører vi op til Gudhjem, hvor vi med M/S Ertholmene sejler cirka 20 kilometer øst på ud til Danmarks østligste område, den lille gruppe øer Ertholmene, hvor af Christians Ø er den største.
Guiden viser os først rundt på Frederiks Ø og fortæller om øernes spændende historie.
Tilbage på Christians Ø bliver der pause til at spise frokost. Det er muligt at spise på kroen eller snuppe sig en pølse i kiosken, før vi sammen med guiden går ud til de store bastioner med Kongens Bastion som den største. Vi går gennem ”Gaden” ned til havnen, hvor vi skal ombord på skibet tilbage til Bornholm.
Vi kører igen sydpå og slutter dagens udflugt med et besøg i Snogebæk, inden vi kommer tilbage til hotellet. Middag om aftenen.

Dag 3: I dag kører vi hele vejen op ad kystvejen gennem Nexø og Svaneke forbi Gudhjem og videre nordpå til Skandinaviens største borgruin, Hammershus. Her vil vores guide fortælle om Hammershus` omtumlede historie og der vil, for de af gæsterne som ønsker det, blive tid til at gå helt op på borgen, hvorfra der er en fantastisk udsigt. Efter besøget kører vi til Hammerhavn, Opalsøen og Hammersø før vi igen kører sydpå gennem Sandvig, Allinge og Tejn ned til Bornholms Kunstmuseum og Helligdomsklipperne.
Der bliver tid til at gå ned til Helligdomsklipperne med 20 meter høje og forrevne klipper, kløfter og grotter helt ud til vandet, før vi fortsætter ned til Danmarks eneste bjergby Gudhjem. Her er der et hyggeligt by- og havnemiljø og der bliver tid til at gå rundt i byen efter vi har spist frokost, den store fiskebuffet, på det kendte Gudhjem Røgeri. Herefter går turen sydpå til et spændende besøg i Bornholmertårnet, som er et museum helliget den kolde krig. Der bliver mulighed for at tage elevatoren helt op i toppen af tårnet (70 meter) hvor fra der er en fantastisk udsigt over hele øen. Middag om aftenen.

Dag 4: Vi kører igen nord på til Tejn, videre til Vang, som ligger helt nede ved havet mellem stejle klipper. Herfra til Ringebakke brudet, som leverede store mængder granit til Storebæltsbroen. Vi kører en meget smuk tur helt nede langs havet til Hellig Peder og Teglkås og videre gennem Hasle til Rønne. Guiden vil tilbyde en gåtur gennem en del af Rønnes gamle bydel med de smukke gamle bindingsværkshuse. Der bliver lidt tid på egen hånd i Rønne, inden vi skal se Bornholms største granitbrud, Stubbeløkken. Vi spiser en let frokost på den hyggelige Skovpavillon, Bolsterbjerg midt i Almindingen og kører herefter over i Bisonskoven, hvor vi forhåbentlig får de store dyr at se, og hvor vi kan nyde en kop buskaffe og guidens berømte mazarintærte. Middag om aftenen.

Dag 5: Vi tager afsked med hotellet, og skal besøge Østerlars Rundkirke, den største og formentlig den ældste af dem alle. Den ligger på en høj lidt nord for Østerlars. Rundkirkerne blev bygget primært som kirker men også som små fæstninger. Vi forsætter til Svaneke, hvor guiden på en lille gåtur fortæller om og viser byen frem. I dag er der torvedag med spændende boder på byens torv og der bliver der tid til at besøge byens butikker på egen hånd. Vi spiser en let frokost på restaurant Bryghuset på torvet, før vi begiver os ind midt på øen, hvor vi skal besøge Kræmmerhuset, som ligger i Bornholms smukkeste have. Her er der tid til at slentre rundt i haven og til at kigge ind i brugskunstbutikken. Så går det ind til Rønne havn, hvor færgen er klar til afsejling kl. 16.30. Der serveres frikadeller og kartoffelsalat med en drik ombord på vejen hjem, efter en forhåbentlig dejlig ferie på solskinsøen.

Bestil denne tur?
Udfyld og send nedenstående, så hører De fra os.

Tak for Deres henvendelse.
De vil høre fra os snarest.

Opsamling

Roskilde station kl. 8.30

Ølby station kl. 9.00

Greve svømmehal kl. 9.30

Afgang og pris

Lørdag d. 9.-13. sep. 2023

Pris pr. person kr. 5.395,-

i delt dobbeltværelse

Tillæg for eneværelse kr. 1.300,-

 

OBS! Husk at kontakte dit forsikringsselskab vedrørende afbestillings- og rejseforsikring.

Diverse

Inkl. i prisen: Bustransport i 4-stjernet bus, broafgift, færge tur/retur, 2 stk. smørrebrød med en drik på færgen ud, ophold på Strandhotel Balka Søbad med halvpension bestående af 4 x 3-retters menu eller buffet, lokalguide alle dage, 3 x frokoster, 1 x let middagsret på færgen hjem, Bornholmertårnet, Christiansø, Rejsegarantifonden.

 

Udover egne ture og udflugter, formidler vi også rejser med følgende samarbejdspartnere: