Blomsterkrydstogt i forårssmukke Holland

Træsko, tulipaner, vindmøller og oste er nok det mest velkendte ved Holland, men det flade land er så meget mere end dét. Et besøg i Holland er altid en fornøjelse, og vi skal på mange fine oplevelser i det skønne land. På de hollandske marker finder man et farvespil af blomster, som ikke findes magen til andre steder i verden. 

Holland gør med sin smukke og farverige natur kombineret med den summende og charmerende hovedstad Amsterdam, denne rejse til noget ganske særligt.

 

Dag 1:

Vi kører til Zaandam i Holland i 4 stjernet bus med flere stop undervejs og finder sidst på dagen vores dejlige skib, M/S Leonora. Vi vil efter ankomst blive budt velkommen af skibets Cruise Manager i Loungen, hvor vi bydes på en velkomstdrink. Vi spiser en god middag på skibet om aftenen. 

 

Dag 2: Zaandam – Wijk bij Durstede

Vi nyder et dejlig morgenbord inden vi lægger ud med en udflugt til den nordvestlige del af Holland, mere præcist, området omkring byen Den Helder. Mange egne i det nordvestlige Holland står på dette tidspunkt af året som et farvestrålende patchworktæppe. Det er de store tulipanmarker, der står i fuld flor, især i de lavtliggende flade områder vest og nordvest for Amsterdam. Her er den sandede jord perfekt for dyrkning af tulipanløg, hvilket derfor dyrkes med manér.

Turen fortsætter, og nordøst for Den Helder ligger et imponerende dige. Diget i Holland er kendt som Afsluitdijk, den blev bygget i år 1932. Den måler en længde på 32 km, en bredde på 90 meter og en højde på 7,25 meter over havets overflade. Denne dæmning tjener til at lukke Zuiderzee, der tidligere var en del af Nordsøen. Således skabte man ferskvandssøen Ljsselmeer.

Vi gør ophold med bussen ved Afsluitdijk, hvor der er mulighed for at se ud over dette enorme inddæmningsprojekt. Intet besøg i Holland uden at man har oplevet en hollandsk vindmølle, og derfor fortsætter turen til frilandsmuseet Zaanse Schans. Her skal vi opleve de traditionelle vindmøller, som blev bygget tilbage i 1700-tallet, samt de smukke historiske huse, hvor det er muligt at købe alt fra lækre oste til hollandske skærearbejder.

Efter besøget i Zaanse Schans kører bussen til Wijk bij Duurstede, hvor M/S Leonora ligger klar med en herlig middag.

Inden middagen vil der være velkomstmøde og præsentation af skibets besætning, her serveres velkomstdrink og kanapéer i Lounge baren. 

 

Dag 3: Wijk bij durstede – Arnhem

Fra morgenstunden starter vi ud med at besøge blomsterauktionen i byen Alsmeer.

Alsmeer er hjemsted for den største blomsterauktion i verden, hvor der findes talrige drivhuse og test steder for blomster. Byen kaldes derfor sommetider verdens blomsterhovedstad. Blomsterne eksporteres ofte med fly, og auktionsbygningen er den største kommercielle bygning i verden.

Herefter går turen videre til et af de absolutte højdepunkter, blomsterparken Keukenhof - også kendt som Europas have. Keukenhof er beliggende nær byen Lisse, og har i mere en 50 år har været kendt som verdens største blomsterpark. I henhold til parkens egne udsagn rummer parken omkring 7.000.000 blomsterløg, der hvert år plantes af Hollands allerstørste tulipanproducenter.

Bjergtaget af Keukenhofs pomp og pragt vender vi tilbage til skibet hvor der serveres kaffe, te og kage, mens M/S Leonora sejler videre til Arnhem. Middag på skibet om aftenen.

 

Dag 4: Arnhem - Nijmegen

Fjerdedagens udflugt i Arnhem starter med 20 minutters kørsel ud til forstaden Oosterbeek. Her ligger et af verdens mest imponerende museer - The Airborne Museum. Museet fortæller historien om ”Slaget ved Arnhem” og ”Operation Market Garden”.

Planen, der var udtænkt af engelske Feltmarskal Montgomery, fik navnet ”Operation Market Garden” og gik ud på, at mere end 10.000 engelske og polske faldskærmssoldater skulle lande bag fjendens linjer på markerne ved byen Oosterbeek, vest for Arnhem. Men lige fra operationens start gik alt galt – de allierede styrker nåede aldrig frem - og mere end 2.000 faldskærmssoldater blev dræbt og omkring 5.000 blev såret. I vinteren 1944-45 oplevede hollænderne en katastrofal krigsvinter, hvor tusindvis af hollændere døde af sult og kulde. Arnhem blev befriet den 8. april 1945.

Bygningen “Hartenstein” fungerede som hovedkvarter for British 1.st Airborne Division. På museet finder man en stor og forskelligartet samling af originale våben, originale uniformer og udstyr fra slaget. De mange fotos og film fra slaget er med til at skabe et realistisk billede, der ydermere bakkes op af interviews med allierede soldater. Endvidere har museet vundet priser for deres udstilling, der har genskabt landskabet mellem Arnhem og Oosterbeek. Senere på dagen er der afsejling fra Arnhem mod Nijmegen. Vi ankommer først på aftenen, i god tid inden kaptajnens Cocktail Party efterfulgt af Kaptajnens Gallamiddag.

 

Dag 5: Nijmegen – Amsterdam

Skibet afgår fra Nijmegen Kl. 05.00 med kurs mod Amsterdam, hvortil vi ankommer Kl. 12.00. 

Efter en tidlig lunch er der afgang på udflugt i Hollands hovedstad, Amsterdam. Amsterdam er kendt for sine mange kanaler, så hvorfor ikke opleve byen fra vandsiden på en smuk kanalrundfart. Efter kanalrundfarten er der tid på egen hånd til at foretage de sidste indkøb.

 

Dag 6: Amsterdam

Et uforglemmeligt flodkrydstogt har nået vejs ende, og efter morgenmaden er det på tide at sige farvel for denne gang til M/S Leonora og hendes besætning.

Vi kører hjemad mod Danmark med passende stop undervejs og en masse smukke oplevelser i bagagen. 

 

 

>> Klik her for flere billeder!

Interesseret i denne tur?
Udfyld og send nedenstående, så hører De fra os.

Tak for Deres henvendelse.
De vil høre fra os snarest.

Opsamling

Greve svømmehal kl. 6.00

Roskilde station kl. 6.30

Ølby station kl. 7.00

Afgang og pris

Lørdag d. 4.-9. april 2020

Pris pr. person i dobbeltkahyt på hoveddæk (nedre dæk) kr. 7.650,-

Tillæg for enekahyt kr. 2.000,- (begrænset antal) 

 

Tillæg pr. person: 

Dobbeltkahyt på mellemdæk kr. 995,-

Øverste dæk kr. 1.295,-

Enekahyt på mellemdæk kr. 2.995,-

Afbestillingsforsikring kr. 455,-

Diverse

Inkl. i prisen: Bustransport i 4*bus, 5 nætter på MS Leonora****+,5 x morgenmad (2.-6. dag),6 x frokost (1.-6. dag),5 x middag (1.-5. dag),Velkomstdrink ombord, Udflugt til Nordholland, frilandsmuseet Zaanse Schans,Ostebyen Alkmaar, Besøg i Wijk bij Duurstede,Blomsterparken Keukenhof, Besøg i Arnhem, The Airborne Museum, Byrundtur og kanalrundfart i Amsterdam, Livemusik hver aften, alle passager- og havneafgifter, kuffertservice ved ind- og udskibning, Obligatoriske drikkepenge til skibet, dansktalende rejseleder under hele rejsen.

 

NYT PROGRAM!
LÆS DET HER...

575,-
Vognmandens tur
27. april
UDSOLGT!!!
1.100,-

Giro 413 Musicalen

– Så længe mit hjerte slår

30. januar
725,-

Politi Museet og
Amager Bryghus

5. februar
770,-
Eksklusiv rundvisning på Det Kgl. Teater Gl. Scene og Balletskolen
7. marts
995,-

Find danseskoene frem

og tag med og oplev musicalen

”Vild med dans”

19. marts
775,-

Tranedans i

”Vattanriket”, Sverige

2. april
UDSOLGT!
3.895,-
Holsteinisches Schweiz
20.-23. april
550,-
Dronningens 80 års fødselsdag
16. april
975,-
Cremekongen Ole Henriksen
2. maj
595,-
Forårsmarked på Sanderumgaard
3. maj
850,-
Langeland og Skovsgaard Gods
6. maj
700,-

Fejø
– sydhavsøernes perle

14. maj
650,-
Det bedste af København
25. maj
3.365,-
Samsø – med smuk natur og godt vejr
11.-13. maj
890,-

Drejø

– lille ø med stor natur

3. juni
775,-
Sofiero Classic
7. juni
780,-

Chauffør Peter  

hjuler derudaf...

9. juni
670,-

Baagø

– idyllisk lille ø  i Lillebælt

29. juni
5.495,-

Skagen

– toppen af Danmark

15.-19. juni + 9.-13. aug.
820,-
Cirkus Revyen 2020
1. juli
895,-
Eremitageslottet og Bellevue Teater
8. juli
625,-
En sommerdag i Birkegårdens Haver
14. juli
780,-
Nordsjælland, så smukt...
19. juli
740,-

Fredensborg Slot,

den Reserverede Have

og Esrum Sø

29. juli
1.075,-

Nykøbing Falster

Revyen 2020

1. august
670,-

Nordfyns Rosenfestival

– med royalt tema

2. august
900,-

Sprogø

– midt i Storebælt

12. august
1.590,-

Et dejligt genhør

med ”Bamses”

populære sange

3.-4. oktober
1.395,-

Verdensstjernen

André Rieu indtager

Royal Arena!

30. oktober 2020

Udover egne ture og udflugter, formidler vi også rejser med følgende samarbejdspartnere: